Receptek

Igazi karácsonyi fűszerünk a fahéj. Őrölve a karácsonyi mézeskalács elengedhetetlen összetevője. Ezen kívül még almáslepény, rétes, piskótatészta, zsírban sült fánkok, rizsételek, gyümölcslevesek, különféle desszertek, gyümölcssaláták kedvelt ízesítője. A fahéjport ajánlatos közvetlenül a tálalás előtt az ételhez adni, mivel a főzés során egy kicsit megkeseredhet. Az őrölt fahéj konyhai mennyiségben nem okoz gondot, nagy adagban viszont allergiás tüneteket okozhat. Egészben befőttek, kompótok, gyümölcslevesek, mártások, gyümölcssaláták, forraltbor, fűszeres italok, elengedhetetlen fűszere. Használják még szárnyas- és bárányételek ízesítésére. Aszaltszilvás pulyka készítésekor a szilvát hempergetik meg az őrölt fahéjban. Az utóbbi időkben különféle teák, rágók cukorkák is készülnek fahéj felhasználásával. Süteményekhez, tortákhoz nem csak íze miatt érdemes használni, hanem azért is, mert segít megemészteni a zsírokat.
Üzemeltető: Blogger.

Rendszeres olvasók